Friday, May 29, 2009

Public Folder Mail Enabling issue

Last week i faced an issue. whenever i mail enable any public folder and then double clicked it in exchange management console for setting email address, i am getting following error

“The mail proxy for this folder can not be found. This may be due to replication delays. The mail enabled pages will not be shown.”

After some time following event is logged in the event viewer;

Event Type: Warning
Event Source: MSExchangeIS
Event Category: General
Event ID: 9543
Date: XXXX
Time: XXXX
User: N/A
Computer: XXXX
Unable to create Public Folder proxy object for folder "XXXX" in the Active Directory.


After some search i found one KB ( suggesting following fix;

“This issue may occur if the Microsoft Exchange System Attendant service is not set to start under the local system account.”

I checked System attended service and found that it is configured under local system account which is a correct configuration. After lots of search i found nothing and all searches are directing towards the same article.

Because all peoples are pointing towards the same system attended service so i thought why shouldn’t i restart the service and see. I restarted the service and then again checked one recently mail enabled folder but the issue is same then i mail disabled it and then re-enabled it and guess what the issue gone! i it seems that there was some issue and system attended service is not communicating properly with active directory which has been solved after restarting the service.

No comments: